iPhone 11 te localizează constant, iar explicația Apple s-ar putea să nu te încânte

0 5

De curând, a ajuns online un raport al expertului în securitate cibernetică Brian Krebs. El a atras atenția asupra unui comportament foarte ciudat al iPhone 11 Pro și, implicit, iPhone 11.

În momentul în care dezactivezi serviciile de localizare la un telefon, te aștepți ca nimeni să nu te poată urmări și să nu existe niciun mijloc ca cineva să-ți găsească locația. Dacă ești utilizator al celui mai nou și mai scump iPhone, situația nu este chiar atât de simplă. Telefonul îți monitorizează constant poziția, indiferent unde te afli și ce opțiuni ai oprit pe telefon.

Într-o lume ideală, cei de la Apple ar fi explicat ce se întâmplă cu telefonul tău înainte să fie ”prinși cu mâța-n sac”. Ei au optat însă pentru această variantă care nu dă foarte bine în presă. Printr-o declarație acordată celor de la TechCrunch, situația neplăcută pare să fi fost cauzată de modul în care operează cipurile de bandă ultra largă din interior. Acelea sunt responsabile de transmisia de date între posesori de iDevice-uri în momentul în care îți orientezi telefonul către o persoană din apropiere.

Aparent, pentru a fi în conformitate cu cerințele reglementărilor internaționale, compania Apple este nevoită să-ți dezactiveze respectivele ”ultra wideband chips” din iPhone, în anumite locații de pe mapamond. Verificările permanente de locație sunt necesare pentru a-ți oferi totuși acces la funcția suplimentară în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica