Ion Țiriac, detronat: cel mai bogat român lucrează în IT și are o firmă de miliarde

0 9

În cazul în care ai crezut că nu se fac bani din IT în România, fondatorul unei firme foarte populare din țara noastră tocmai l-a depășit pe Ion Țiriac.

Conform datelor financiare ale companiei pe care o conduce, Daniel Dines este cel mai bogat român la ora actuală. În opinia celor de la Forbes, fondatorul UiPath l-a depășit pe Ion Țiriac la capitolul finanțe personale, deși vârsta sa este semnificativ mai fragedă decât a fostului tenismen.

Daniel Dines este de meserie programator, dar cei mai mulți pasionați de informatică i-au auzit numele în contextul firmei pe care o conduce și pe care a fondat-o în urmă cu câțiva ani. El este directorul UiPath, o companie specializată pe boți, roboți virtuali pe care îi întâlnești în diverse colțuri ale internetului. Pe parcursul zilei de ieri, în ediția americană a revistei Forbes, numele său a apărut într-un articol cu titlul de la comunism la coding (programare).

Fața lui Daniel Dines se află pe coperta ediției americane a revistei Forbes, în cel mai recent număr al publicației, cu numele ”Boss of the Bots” (Șeful Boților). Potrivit Forbes, omul de afaceri român deține în prezent mai mult de 20% din UiPath, liderul mondial în tehnologie RPA  – robot process automation, o companie evaluată la 7 miliarde de dolari după ultima rundă de finanțare obținută. Asta înseamnă că, lui Dines, îi revine o avere de cel puțin 1,4 miliarde de dolari.

„În aprilie,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica