Iohannis, despre pandemie: numărul record de cazuri depistate duce la noi restricții

0 0

România s-a confruntat ieri cu un număr record de cazuri noi depistate cu coronavirus. În acest context, președintele Klaus Iohannis a venit cu mai multe avertismente.

Ieri au fost înregistrate în România nu mai puțin de 2158 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Astfel, bilanțul total al infecțiilor a ajuns la 127.572, potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică. Valoarea a fost obținută dintr-un număr de 26.021 de teste efectuate.

În acest context, președintele Iohannis a făcut mai multe declarații despre situația în care se află țara noastră. În mod previzibil, a atras atenția și asupra posibilității cât se poate de reale a introducerii de noi restricții.

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar este evident că în anumite localități și pe anumite segmente este posibil să se reintroducă anumite restricții. Altfel, lucrurile scapă de sub control.

Chiar astăzi am discutat cu premierul, cu ministrul de Interne, ministrul Sănătății și sunt hotărâți să facă totul pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, atunci e foarte posibil să se reintroducă local, regional, anumite restricții”, a spus Iohannis.

Ca o notă de subsol interesantă,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica