Iohannis a promulgat legea PSD2: urmează schimbările mari la bănci

0 3

Cu aproape doi ani întârziere, România are directiva PSD2 transpusă în legislația locală. Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat legea. Sunt două schimbări mari de care trebuie să știi.

Pe 8 noiembrie, Klaus Iohannis a promulgat legea privind activitatea de emitere de monedă electronică. Pe scurt, e vorba despre transpunerea în legislația locală a directivei europene PSD2. Astfel, tranzacțiile cu cardul și administrarea conturilor la bănci vor fi diferite.

Legea a ajuns la Iohannis pe 23 octombrie, dar România trebuia să o aibă încă din ianuarie 2018. De acum, după publicarea în Monitorul Oficial, vor fi făcute câteva schimbări de care, în unele cazuri, vei profita și-ți vor face viața un pic mai ușoară. Documentul complet poate fi studiat pe site-ul Senatului.

Ce înseamnă PSD2, de la schimbări la beneficii

PSD2 (payments services directive 2) nu-i nimic incredibil. Mai mult, România și băncile trebuiau să fie pregătite pentru ea încă din 13 ianuarie 2018. Cele mai multe bănci sunt pregătite încă din 14 septembrie. Legislația nu era gata.

Pe scurt, PSD2 înseamnă o rezolvare a problemelor de internet și mobile banking prin conectarea tuturor serviciilor financiar printr-un API deschis. Astfel, e un limbaj comun care va fi utilizat de toți cei implicați.

Unele bănci urăsc acest demers, chiar dacă n-o zic direct, pentru că pierd un fel de monopol asupra contului tău bancar. Cei din fintech, ca Revolut…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica