Investiția Tesla care ar putea face din Europa o forță în industria mașinilor electrice

0 1

Tesla, compania lui Elon Musk, e cunoscută drept unul dintre cei mai importanți producători auto de mașini electrice, grație modelelor Tesla. Și se pregătește acum să-și aducă tehnologia în Europa. Și nu oriunde, chiar în patria mașinilor.

Elon Musk e văzut drept un vizionar. A reușit să se impună cu modelul Tesla într-o perioadă în care întreaga industrie auto virează spre electrice. Iar planurile șefului Tesla sunt și mai mari de atât. Recent, a primit aprobare pentru a construi o fabrică în China, cea mai mare piață auto din lume.

Urmează acum Europa. Elon Musk a confirmat, pe Twitter, informația potrivit căreia va construi în capitala Germaniei, Berlin, cea mai mare fabrică. Acolo vor fi produse baterii electrice, motoare și vehicule electrice.

Tesla face din Europa o forță a electricelor

Pariul Tesla în Europa vine într-o perioadă în care toți marii constructori desenează viitorul electric al industriei. Dintre toți, se remarcă inclusiv gigantul Volkswagen, care vrea să se impună. 

Ar fi al patrulea proiect grandios al Tesla, după fabrica SolarCity în Buffalo, uzina din Nevada și fabrica din Shanghai, pentru care a primit aprobare recent de la Guvernul din Beijing și unde deja s-a început producția de mașini. Noua fabrică din Berlin va fi construită „undeva lângă aeroport”, fără a se da mai multe detalii. Elon Musk susține că Berlinul este un oraș care inspiră artă, fiind principalul motiv pentru a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica