Invenția de la Tesla care rezolvă cea mai mare problemă a ștergătoarelor

0 6


Tesla vrea să elimine ștergătoarele clasice de pe mașini. În loc vrea să pună, conform unui brevet, lasere care curăță automat parbrizul. Și acesta nu-i tot planul companiei conduse de Elon Musk.

Pe cât de tehnologizate sunt mașinile Tesla, chiar și acestea folosesc ștergătoare clasice pentru parbriz. Un dezavantaj e că nu acoperă suprafața 100%. Apoi, se pot defecta destul de ușor în timp. Astfel, compania ar vrea să folosească un sistem laser care să curețe automat parbrizul.

Aceeași invenție ar fi folosită de Tesla și pe panouri solare, pentru uzinele de energie electrică alimentate de la Soare.

Sistemul laser e, în esență, un sistem de curățare a vehicului, folosind razer laser care pot înlătura elementele de pe parbriz. Raza ar fi suficient de puternică să înlătură resturi, dar nu atât de puternică încât să deterioreze parbrizul.

Tesla face astfel mașinile și mai tehnologizate

Nu e clar cum ar funcționa un astfel de sistem de la Tesla în cazul ploii, dar probabil că nici nu e acesta scopul. Destul de des problema e cu resturile care sunt pe parbriz când nu plouă. Așa că folosești ștergătoarele, apă și încerci să cureți. Dar pe margine rămân dâre de apă și praf.

Când vine vorba de aplicația pentru panouri solare, invenția Tesla se poate dovedi și mai utilă. Panourile sunt, de regulă, așezate fie pe casă, fie într-un sistem destul de mare și curățarea individuală e dificilă. Totodată,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica