Interzis la telefon în mașină: modificarea din codul rutier care poate salva vieți

0 30

Poate era evident, poate nu, dar folosirea telefonului în mașină avea o scăpare: nu trebuia să-l folosești ca să vorbești la el. După câteva accidente soldate cu răniți și morți, în urma unor live-uri stupide pe Facebook, legea a fost modificată și adoptată ca să fie mai clară.

Când a fost interzisă prima dată folosirea telefonului la volan, a fost recomandat un dispozitiv de tip handsfree. Între timp, mașinile moderne îți permit să conectezi telefonul la sistemul audio al automobilului. Doar că internetul s-a dezvoltat mai repede decât legea.

Astfel, ai aflat despre șoferi care făceau live pe Facebook în timp ce conduceau. Pentru astfel de accidente stupide, legea a fost modificată. De acum, șoferilor – fie că sunt în autovehicule, fie că sunt în tractoare sau tramvaie în mișcare – le e interzis să folosească telefonul indiferent ce fac cu el.

Legea se aplică și altor conducători de vehicule, cum ar fi bicicliștii. Pe scurt, n-ai voie să ții telefonul în mână, sub nicio formă. Amenzile vor fi majorate în astfel de cazuri. Pentru șoferi, în anumite condiții, se va merge până la suspendarea permisului de conducere. Ordonanța a fost adoptată pe 12 august de Guvern.

De ce era nevoie de modificarea legii privind folosirea unui telefon

Până acum, Codul Rutier prevedea doar cazul în care șoferii foloseau telefonul ca să vorbească la el. Iar bicicliștii nu erau pe listă. Potrivit datelor oficiale, între 1…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica