Internetul de care se sperie hackerii: de ce nu ar putea fi spart de infractori

0 0

Odată cu munca de acasă, în contextul pandemiei, din ce în ce mai mulți oameni sunt mai conștienți de riscurile de securitate ale trimiterii de informații sensibile prin internet.

Astfel, cel mai bun lucru pe care îl putem face în acest moment este să îngreunăm interceptarea și piratarea mesajelor, dar nu putem face acest lucru imposibil. Așadar, avem nevoie de un nou tip de internet: internetul cuantic. În această versiune a rețelei globale, datele sunt sigure, conexiunile sunt private și grijile noastre cu privire la interceptarea informațiilor fac parte din trecut.

De curând, a fost făcută o descoperire, publicată în Science Advances, care va face posibil un astfel de internet cuantic, prin extinderea conceptelor din spatele acestuia folosind infrastructura de telecomunicații existente.

Modul actual de a proteja datele online este de a le cripta folosind probleme matematice ușor de rezolvat dacă există o „cheie” digitală pentru a debloca criptarea, dar greu de rezolvat fără ea. Cu toate acestea, greu nu înseamnă imposibil și, cu suficient timp și putere computerizată, metodele actuale de criptare pot fi sparte.

Cum funcționează comunicarea cuantică

Comunicarea cuantică, pe de altă parte, creează chei folosind particule individuale de lumină (fotoni), care – în conformitate cu principiile fizicii cuantice – nu pot realiza o copie exactă. Orice încercare de copiere a acestor chei va provoca inevitabil erori care pot…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica