Internet de 1.000 de ori mai rapid: cum îl vom primi cu ajutorul tehnologiei laser

0 2

Cercetătorii au descoperit o modalitate prin care să avem internet mai rapid, iar acest lucru s-ar face cu ajutorul tehnologiei laser.

Internetul prin laser ar putea transmite date la viteze mult mai mari decât se poate face cu ajutorul tehnologiei prin cablu pe care o folosim în prezent. Cercetătorii spun că au făcut o descoperire importantă în ceea ce privește tehnologia laserelor cuantice în cascadă. Prin intermediul acestora, datele pe internet vor putea fi transmise fără fir pe distanțe scurte, dar la o viteză care ar ajunge la 100GB pe secundă.

Ceea ce face acest tip de laser diferit este faptul că trimite lumina în gama terahertz a spectrului electromagnetic. În mod obișnuit acesta este folosit pentru analizarea chimicalelor, însă cercetătorii i-au găsit o utilitate și în transferul de date.

Pentru a fi utilizate în acest sens, laserele trebuie să fie pornite și oprite de aproximativ 100 de miliarde de ori în fiecare secundă. Aceasta necesită o precizie extrem de ridicată, lucru pe care inginerii nu au reușit până acum să-l facă. Acum, cercetătorii cred că au găsit o modalitate de a controla această modulare foarte rapidă, folosind sunetul și lumina.

Laserele ne-ar putea da internet ultra-rapid

Transferurile de date la 100 Gbps folosind lasere terahertz cuantice în cascadă ar fi de 1.000 de ori mai rapide decât un cablu Ethernet rapid care funcționează la 100 de MB pe secundă.

În esență, Radiația Terahertz se…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica