Instagram încearcă să lupte cu imaginile fake, însă îți arată că nu înțelege arta

0 3

Instagram abordează problema imaginilor false de pe platformă, însă măsurile pe care le ia nu sunt tocmai cele mai potrivite.

În decembrie 2019, platforma a adoptat o nouă funcție prin care îți arată care sunt fotografiile false postate pe rețeaua socială. Dacă mai mulți utilizatori raportează o imagine ca fiind falsă, se întâmplă trei lucruri:

  1. Fotografia este eliminată din paginile Explore și Hashtag pentru a nu ajunge la prea multă lume
  2. Fotografia este etichetată în mod clar drept o „Informație false” și este ascunsă sub un ecran negru.
  3. Oricine încearcă să posteze aceeași fotografie va primi un avertisment prin care Instagram îl anunță că este pe cale să partajeze informații false.

În esență, măsura este una extrem de benefică, în efortul reducerii cantității uriașe de fake news de pe social media. Pe de altă parte, se naște o problemă atunci când iei în considerare arta digitală.

Instagram ascunde fotografiile photoshopate de pe platformă, însă abordează problema greșit

Acum, unii fotografi se întreabă dacă acest sistem merge totuși prea departe și îi împiedică pe utilizatori să aibă acces la anumite tipuri de fotografie.

Este și cazul lui Toby Harriman, un fotograf american. În timp ce verifica feed-ul de pe platformă, acesta a observat un pop-up care-l anunța că una dintre fotografii conținea informații false. Totuși, după ce a apăsat pe postarea originală și a reușit să o vadă,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica