ING și TAROM, amendate cu zeci de mii de euro. Cât de mari au fost problemele?

0 10

ING Bank, TAROM, dar și FAN Courier au fost amendate în ultima săptămână. Aceste trei companii au ajuns la o amendă cumulată de 111.000 euro. Problema pe care a avut ING Bank a fost în urmă cu un an.

În octombrie 2018, mai mulți clienți ING Bank s-au trezit cu plăți dublate în cont. Au fost afectate plățile cu cardul realizate în acel weekend și procesate în prima luni. „Banca a identificat situațiile urgente ale unor clienți și a discutat cu aceștia pentru a corecta tranzacțiile și a regla punctual contul clienților cât mai repede cu putință. Eroarea a fost confirmată ca fiind una operațională, fără impact asupra altor procesări ale băncii”, a explicat bancă.

Acum, la final de noiembrie, ING Bank se regăsește alături de TAROM într-un top al amenzilor aplicate pe baza regulamentului GDPR, activ din 2018.

„Confirmăm luarea la cunoștință a demersului de sancționare a ING Bank România de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în contextul incidentului operațional din octombrie 2018, când o parte din tranzacțiile cu cardurile emise ING au fost dublate. Urmare a acestui incident, clienții afectați au fost informați imediat, tranzacțiile dublate au fost stornate în cursul aceleiași zile, fiind, totodată, revizuite și actualizate unele reguli operaționale interne, în sensul întăririi acestora. Incidentul operațional nu a condus la o afectare a datelor cu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica