Industria auto, în criză? Producătorul care anunță că iese de pe piața din Europa

0 0

Industria auto e puternic lovită de pandemie de coronavirus, iar constructorii încep să-și regândească strategiile. Un mare producător ia o decizie drastică: anunță că pleacă de pe piața din Europa.

Constructorii auto se văd nevoiți în această perioadă să găsească cele mai bune soluții pentru a se menține pe linia de plutire. Dar nu-i deloc ușor, iar pașii trebuie gândiți foarte bine înainte. E nevoie, însă, pentru a spera la o revenire rapidă și de decizii drastice.

Este ceea ce face acum Mitsubishi. Japonezii au anunțat că vor pleca din Europa, o soluție parte dintr-un plan pe termen mediu al companiei. Decizia a fost luată după rezultatele financiare din primul trimestru al anului fiscal.

Mitsubishi pleacă din Europa: ce înseamnă asta

Producătorul japonez susține că iese de pe piața din Europa și nu va mai lansa produse noi. Practic, vor fi păstrate spre vânzare modelele actuale doar până la momentul în care-și încheie producția. E o decizie asumată la nivelul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, care mai mult ca sigur va avea un impact negativ.

Dar, pe termen lung, s-ar putea dovedi o mișcare bună.

Acum, Mitsubishi susține că se va concentra pe piețele din Asia și pe zonele Oceania, Asia de Sud, America de Sud și Africa/Orientul Mijlociu. Pentru Europa, soluția e radicală: planul prevede „înghețarea lansării de noi produse”, în timp ce în China planul prevede o colaborare cu parteneri locali,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica