Încălzirea globală, în ochii lui Trump: ai râde, dacă nu ar fi atât de trist

0 1

Incendiile masive în California au devenit o constantă în ultimii ani și cea mai bună ilustrare a efectelor încălzirii globale. Doar Donald Trump este de altă opinie.

În ultimul deceniu, a devenit din ce în ce mai riscat să locuiești în California. Casele multor vedete de la Hollywood au luat foc, iar incendiile de pădure se extind din ce în ce mai mult, în fiecare an. Schimbările climatice sunt a doua lovitură pentru un stat grav afectat de pandemia de coronavirus.

Fiind un fenomen atât de costisitor, Donald Trump și-a dat cu părere pe marginea fenomenelor din California, iar manifestările de empatie pentru oamenii loviți de încălzirea globală nu au fost nicăieri de găsit. ”Vor ajunge să se răcească până la urmă”, a sintetizat președintele SUA fenomenele meteorologice din ultimii ani.

„În cele din urmă se va răcori”, a asigurat președintele SUA în timpul unui schimb de replici cu Wade Crowfoot, un oficial local al Agenției de Protecție a Resurselor Naturale din California. Apogeul viziunii sale simpliste fost când a afirmat că ”Nu cred că știința știe, de fapt.”, de parcă efortul de cercetare al oamenilor de știință este mai mult o opinie, decât o realitate.

Legat de copacii care iau pur și simplu foc, șeful de la Casa Albă are o explicație pe care i-ai ierta-o unui copil de șapte ani. „Atunci când cad copaci, după puţin timp, 18 luni, se usucă foarte mult. Chiar devin ca un chibrit. Nu mai curge…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica