Încă o descoperire surpriză despre tardigrade: radiațiile extrem de puternice la care rezistă

0 0

Tardigradele sunt cele mai rezistente creaturi de pe Pământ. Aceste fiinţe microscopice, care arată foarte ciudat, fac parte din categoria animalelor extremofile, care pot supravieţui în aproape orice condiţii.

Aceste creaturi extrem de rezistente pot fi fierte, îngheţate și chiar aruncate în spaţiul cosmic, dar nu vor muri. Ele se poate salva apelând la criptobioză, mecanism prin care îşi opresc aproape complet metabolismul.

Doar în cazul în care ai crezut că tardigradele nu ar putea fi mai indestructibile, oamenii de știință tocmai au descoperit o nouă specie a micilor bătăuși care pare imună și la nivelurile letale ale radiațiilor ultraviolete.

Tardigradele, cunoscute și sub numele de “urși de apă”, au, de fapt, aproximativ 1.300 de specii de animale mici. Acest nou tip, numit Paramacrobiotus BLR, luminează într-un albastru intens atunci când este expus la radiații UV – despre care, după cum relatează Gizmodo, oamenii de știință cred că este un fel de mecanism de protecție biologică.

Oamenii de știință care au descoperit noua specie nu sunt siguri exact ce se întâmplă cu ea. Dar în cercetările lor, publicate recent în revista Biology Letters, o echipă de oameni de știință din Bangalore sugerează că tardigradele absorb cumva radiațiile periculoase și le transformă în lumină albastră inofensivă.

„După tratamentul cu radiații UV, tardigradele au fost observate zilnic pentru semne de viață –…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica