In Suedia exista un mall conceput doar din obiecte reciclate

0 4.916

Suedia este prima tara care deschide un mall conceput doar din obiecte reciclate, reutilizabile si reparate. Cei care au gandit proiectul au venit cu aceasat idee pentru a transforma reciclarea in ceva interesant si atractiv pentru oricine.

ReTuna Recycling Galleria este locatia creata doar din materiale reciclate si se afla in orasul Eskilstuna. Interesant este faptul ca in interiorul mall-ului sunt deschise in prezent 12 magazine in care se vand obiecte pentru casa reutilizabile. Vizitatorii pot servi masa aici in cadrul unui restaurant, pot merge intr-un centru educational, de conferinte sau la expozitie.

Bineinteles ca mall-ul din Eskilstuna are si un spatiu adresat reciclarii. Cei care au acasa lucruri ce nu le mai sunt utile, le pot aduce aici iar angajatii mall-ului vor incerca sa le readuca la „viata”. Obiectele care nu mai pot fi utilizate si repuse in vanzare sunt trimise la un centru de reciclare local.

„Ideea noastră este că clientul vine și aduce, de exemplu, niște mobilă și haine de care s-a plictisit sau pe care nu le mai poate folosi”, a declarat Anna Bergstrom, managerul mall-ului.

Suedezii incearca sa combata cultura consumerista si sa repuna in utilizare obiectele pe care cei mai multi le arunac. Reutilizarea produselor se face si cu ajutorul statului care a redus taxele de reparatii la jumatate. Astfel, cei care incurajeaza reutilizarea obiectelor mai vechi au si ajutor din partea statului suedez. Pana in prezent mall-ul se bucura de peste 600 de vizitatori zilnic, iar cei care au creat acest concept spera ca exemplul lor sa fie urmat si de alte tari.

 

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica