În curând vei călători în spațiu cu un avion supersonic

0 1


Compania de turism spațial Virgin Galactic a anunțat că lucrează cu Rolls-Royce pentru a dezvolta un avion supersonic, destinat călătoriilor aeriene, după cum relatează CNBC.

Imaginile lansate recent arată un design elegant, care amintește de avioanele de pasageri supersonice britanico-franceze Concorde, care au fost retrase la începutul anilor 2000. De fapt, Concorde a folosit motoare de avioane construite de Rolls-Royce.

Cum o să ne facem concediile în spațiu

Conceptul este proiectat pentru a zbura de trei ori viteza sunetului, folosind o structură de aripă triunghiulară mare. Aceasta este destinată să transporte doar între 9 și 19 pasageri și să zboare la o altitudine de 18.000 de km – aproximativ de două ori altitudinea unui avion aerian comercial convențional.

„Am făcut progrese mari până acum și așteptăm cu nerăbdare să deschidem o nouă frontieră în călătoriile de mare viteză”, a declarat George Whitesides, ofițerul spațial Virgin Galactic, într-o declarație.

Conform Virgin Galactic, proiectele au fost deja revizuite de NASA. Următorul pas este să colaboreze cu Administrația Federală de Aviație (FAA), pentru a-l certifica pentru zborurile viitoare.

Virgin Galactic nu este singura companie care dezvoltă o astfel de aeronavă supersonică. O serie de startup-uri mai mici dezvoltă avioane similare, iar zborurile de testare au fost planificate încă din 2023, potrivit CNBC.

Poți să uiți de Mamaia: vacanța de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica