În această țară, roboții asistă medicii să efectueze intervențiile chirurgicale

0 2

Automatizarea intervine în multe domenii și suntem cu toții conștienți de asta. Totuși, poate nu ne-am gândi că în viitor ne vom încredința propriul trup unui robot care să ne salveze viața. Cu toate acestea, viitorul e mult mai aproape decât ne imaginăm noi – la fel sunt și roboții în medicină.

În cazul Bulgariei, roboții în spitale și-au făcut apariția deja acum ceva timp, iar pacienții au încredere să se lase pe mâna acestora pentru a-și rezolva problemele de sănătate.

Spitalul Universitar Saint Marina din Varna se află în centrul unui proiect european de medicină personalizată și își modernizează infrastructura pentru a deveni un centru de competență și cercetare hi-tech, în termen de 5 ani.

Intervenții chirurgicale asistate de roboți

Transformarea în cadrul acestui spital a început deja, odată cu sosirea în decembrie a anului trecut a roboților de asistență chirurgicală.

Mașinile marchează o schimbare revoluționară pentru medici, deoarece roboții le vor permite să funcționeze fără a fi în contact direct cu pacienții.

“Sentimentul de a opera cu un robot este diferit de senzațiile pe care le-ați avut până acum în chirurgia deschisă și laparoscopică. De fapt, sentimentul meu personal este că mă pot scufunda în corpul pacientului”, a explicat Nikoa Kolev, coordonatorul proiectului.

Proiectul are un buget de peste 12 milioane de euro, din care 85% este asigurat de politica de coeziune a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica