Hyundai Motor lansează crossover-ul electric Ioniq 5 și așteaptă un salt al cererii pentru vehiculele electrice

0 1

Producătorul de automobile sud-coreean Hyundai Motor Co a lansat marți crossover-ul Ioniq 5 de dimensiuni medii, primul dintr-o serie planificată de vehicule electrice (EV) pe care speră să-l propulseze pe locul trei al producătorilor de vehicule electrice globale până în 2025.

Compania spune că modelul se bazează pe o nouă platformă exclusiv pentru vehicule electrice care folosește propria tehnologie a modulului de baterie și necesită mai puține componente decât mașinile electrice existente ale Hyundai, permițând o producție mai rapidă la un cost mai mic.

Lansarea Ioniq 5 este elementul esențial al obiectivului pe termen lung al Hyundai de a capta 10% din vânzările globale de vehicule electrice până în 2025, de la o cotă de piață combinată de 7,2% pentru Hyundai și Kia împreună în perioada ianuarie-septembrie din 2020, conform industriei de urmărire SNE Research. Hyundai Motor și compania sa surioară Kia Corp își propun împreună să vândă 1 milion de vehicule electrice în 2025.

“Ne așteptăm ca cererea globală de vehicule electrice din acest an să crească cu peste 30% față de anul trecut”, a declarat președintele Hyundai Motor, Chang Jae-hoon, într-o conferință de presă.
Ioniq 5 va avea o autonomie maximă de conducere de aproximativ 480 km (298 mile), în creștere cu aproape 20% față de Kona EV, care anterior avea cea mai lungă autonomie din gama de vehicule Hyundai.

Va oferi două opțiuni de pachet de…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica