Huawei are acum propriul OS, dar cât de independentă e cu adevărat?

0 8

Huawei se află într-o situație destul de delicată încă de când președintele Donald Trump a interzis compania în Statele Unite.

De nevoie, chinezii au fost nevoiți să găsească soluții prin care să-și poată continua afacerile fără să mai depindă de companiile americane. Totuși, acest lucru este mult mai greu de făcut decât ar putea părea la o primă vedere.

Recent, compania a anunțat propriul sistem de operare pe care vrea să îl folosească pentru telefoanele sale în locul Android. Eforturile Huawei sunt similare cu cele depuse de Apple de a dezvolta linii de distribuție și producție care nu sunt influențate de factori externi precum piața, furnizorii sau alte evenimente neașteptate.

Totuși, acest lucru este dificil de realizat atât pentru Apple, cât și pentru Huawei: ambele sunt destul de dependente de furnizori externi.

Cât de independente sunt cu adevărat Huawei și Apple

În ceea ce privește sistemul de operare, compania lui Tim Cook are control absolut și nu are nevoie de ajutor din exterior pentru ca iOS să poată rula pe iPhone-uri. De partea cealaltă, deși Huawei a anunțat că va avea curând propriul sistem de operare, va rămâne, cel mai probabil, dependentă de Android de la Google.

Și americanii, și chinezii au nevoie de o serie de tehnologii și echipamente din exterior, ceea ce nu le permite să fie atât de independente precum și-ar dori.

La nivel de procesoare, nici Apple, nici Huawei nu sunt independente….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica