Huawei anunță oficial propriul sistem de operare, ca să nu mai depindă de Android

0 4

Huawei lucrează de mai mult timp la un sistem de operare propriu, iar acum ne oferă mai multe detalii ca niciodată despre acesta.

Compania a anunțat oficial că noul său sistem de operare se va numi HarmonyOS (Hongmeng în China). Acesta va putea rula atât pe telefoane, dar va funcționa și pe o serie destul de variată de dispozitive. Huawei spune că plănuiește să lanseze HarmonyOS pe produse cu „ecran inteligent” chiar anul acesta. Totuși, compania nu menționează exact la ce dispozitive se referă. De asemenea, spune că urmează să îl extindă și pe alte dispozitive, precum cele de tip wearable, în următorii trei ani.

Huawei încearcă să fie cât mai sigură că sistemul său de operare va avea utilizatori. Astfel, îl va lansa pe acesta drept o platformă de tip open-source, pentru a fi disponibil pentru toată lumea.

Cum va arăta noul sistem de operare Huawei

Oficialii companiei spun că noul sistem de operare Huawei va fi complet diferit de Android sau iOS, în primul rând datorită abilității acestuia de a crea un adevărat ecosistem în ceea ce privește dispozitivele. Astfel, vei putea dezvolta o aplicație pe care o poți aduce apoi pe o serie variată de dispozitive.

Misiunea pe care Huawei și-a asumat-o va fi una complicată. Compania se așteaptă ca dezvoltatorii să-și modifice aplicațiile pentru a putea rula pe sistemul său de operare. Acest lucru va fi complicat în special datorită faptului că acestea vor trebui…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica