Harta interactivă care îți arată cum s-a votat în localitatea ta la alegerile prezidențiale

0 12


Alegerile prezidențiale s-au terminat și deja știm cine le-a câștigat. Totuși, dacă ești curios să vezi cum s-a votat la tine în localitate, există o hartă interactivă.

Pe 24 noiembrie 2019 românii au votat candidatul la prezidențiale pe care îl considerau cel mai potrivit să-i reprezinte la Cotroceni pentru următorii cinci ani. Au avut de ales dintre Klaus Iohannis, candidatul PNL, și Viorica Dăncilă, candidatul PSD. Deși nu s-au terminat de numărat voturile, deja putem spune că președintele României va continua să fie Klaus Iohannis.

Harta interactivă care îți arată cum s-a votat la tine în localitate la alegerile prezidențiale

Site-ul amvotat.ro îți pune la dispoziție o hartă  în care poți vedea exact câți votanți au avut fiecare dintre candidați la tine în localitate și cine a reușit să obțină mai multe voturi. Harta are și o versiune interactivă, în care poți vedea exact cum s-a votat în localitatea în care locuiești la alegerile prezidențiale din 2019. O poți accesa aici.

Rezultatele provizorii la ora 9:00, după numărarea a 8,913,725 de voturi din țară, arată cam așa:

 

Fiecare culoare este asociată unui partid anume (roșu pentru PSD și albastru pentru PNL). Intensitatea mai mare a culorii reprezintă un procent mai mare de voturi obținute.

Potrivit hărții, Klaus Iohannis a obținut 5,631,685 voturi de la români. În total, are 2222 localități câștigate. De partea cealaltă,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica