Harta care-ți arată cum s-a votat la prezidențiale în fiecare localitate

0 2


Primul tur al alegerilor prezidențiale a avut loc duminică, pe 10 noiembrie. Merg în finala prezidențială primii doi candidați clasați – Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Până pe 24 noiembrie, poți vedea mai jos cum s-a votat pe fiecare localitate în parte.

România se pregătește în această perioadă de turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Pe 24 noiembrie, se vor confrunta candidații PNL și PSD: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Potrivit rezultatelor înregistrate în primul tur al scrutinului, Klaus Iohannis a reușit să adune cele mai multe voturi. Președintele în exercițiu a fost votat de 37,49% dintre cei care au mers la urne.

Pe locul al doilea se situează Viorica Dăncilă – cu 22,69%, iar Dan Barna e pe locul trei – cu 14,7%. Rezultatele vin după centralizarea a 99,9% din voturi.

Până la turul al doilea, însă, poate vrei să vezi cum și-au împărțit candidații țara. Ai, mai jos, o hartă care-ți arată cum a votat fiecare localitate din România.

Cum au votat românii la primul tur la prezidențiale

Hartă cu distribuția voturilor la alegerile prezidențiale

Harta de mai sus îți arată cum a votat fiecare localitate în parte. Culoarea roșie reprezintă voturile care au mers la candidatul PSD, verde la cel al UDMR, iar albastru la candidatul Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au ieșit câștigători în cele mai multe din cele peste 3.100 de unități administrative – comune și orașe – din…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica