Hackingul a devenit sursă importantă de venit pentru Coreea de Nord

0 6

Hackingul poate fi o activitate bănoasă, iar Coreea de Nord a descoperit asta și profită de abilitățile cetățenilor săi ca să genereze venituri importante.

Coreea de Nord a obținut în jur de 2 miliarde de dolari datorită atacurilor cibernetice „ample și tot mai sofisticate” pentru a fura din bănci și din schimburile de criptomonedă. Cel puțin 35 de atacuri raportate în 17 țări au fost legate de Coreea de Nord.

Phenianul „a folosit spațiul cibernetic pentru a lansa atacuri tot mai sofisticate în scopul de a fura bani de la instituțiile financiare și din schimburile de criptomonedă pentru a genera venit”.

Tot spațiul cibernetic este folosit de coreeni și pentru a spăla banii furați. Acești hackeri nu acționează de capul lor, ci la comanda autorităților, iar banii furați nu sunt folosiți pentru a-și cumpăra mașini luxoase și vile cu trei etaje, ci sunt folosiți pentru programele de dezvoltare a armelor de distrugere în masă.

Hacking pentru arme nucleare

Potrivit raportului ONU, „hackerii din Coreea de Nord, mulți operând sub conducerea Biroului general pentru recunoaștere, au adunat bani pentru programele armelor de distrugere în masă, cu venituri estimate până la 2 miliarde de dolari”.

Experiții susțin că țara condusă de Kim Jong Un a investit semnificativ de multe resurse în dezvoltarea unor atacuri cibernetice sofisticate și crearea unei rețele robuste de hackeri care reușește să evite sancțiunile impuse de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica