Hackerul care a spart conturile celebrităților a fost arestat: numele mari de pe lista victimelor

0 1


Hackerul care anul trecut a spart conturile celebrităților a fost arestat. Pe lista victimelor atacului se află nume ale unor personalități foarte importante, precum și ale mai multor companii.

Autoritățile încă încearcă să găsească toți vinovații care au fost în spatele atacului cibernetic de pe Twitter, din luna iulie a anului trecut. Poliția din Spania l-a arestat pe cetățeanul britanic Joseph O’Connor, la cererea autorităților americane. Acesta este suspect cu privire la presupusa sa implicare în compromiterea a peste 130 de conturi de Twitter.

Oficialii nu au detaliat modalitatea cu ajutorul căreia, O’Connor a contribuit la campanie. Totodată, Joseph O’Connor a fost acuzat și de deturnarea conturilor TikTok și Snapchat, precum și de cyberstalking (n.r. – urmărirea în spațiul virtual) pentru o victimă „minoră”.

Britanicul se confruntă acum cu un total de zece acuzații, dintre acestea șase reprezentând accesul neautorizat la un computer, două pentru ceyberstalking și câte una pentru constrângere și amenințări.

Hackerul a accesat conturile celebrităților, dar și ale companiilor

Atacurile lui O’Connor de pe Twitter au compromis conturile pentru o gamă largă de companii și personalități. Dintre acestea putem enumera Apple, Uber, Elon Musk și actualul președinte american, Joe Biden. Se pare că atacatorii au folosit aparent ingineria socială (n.r. – social engineering), pentru a putea avea acces la instrumentele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica