Hackerii și-au găsit o nouă țintă preferată: ce „vânează” în orașe?

0 2

Potrivit experților în securitate cibernetică, în 2019, atacatorii cibernetici și-au concentrat atenția mai mult ca niciodată asupra orașelor. Au fost 174 de instituții municipale atacate.

Specialiștii Kaspersky în securitate cibernetică susțin că cel puțin 174 de instituții municipale au fost atacate, iar acestea au peste 3.000 de organizații din subordine. Atacurile au fost de tip ransomware. Aceasta reprezintă o creștere de cel puțin 60% față de 2018. Dacă cererile infractorilor cibernetici ajung uneori până la 5.000.000 de dolari, costurile reale și daunele suferite în timpul atacurilor sunt estimate a fi mai mari.

Deși aceste ținte ar putea fi mai puțin capabile să plătească o răscumpărare mare, ele sunt mai dispuse să accepte cerințele infractorilor cibernetici. Blocarea oricăror servicii municipale afectează în mod direct confortul cetățenilor și are drept consecințe nu doar pierderi financiare, ci și altele mai sensibile.

Cât de mari au fost cererile de răscumpărare?

Conform datelor disponibile public, sumele de răscumpărare au variat foarte mult, până la 5.300.000 dolari. Media a fost de 1.032.460 dolari. Cercetătorii au remarcat că aceste cifre nu reprezintă cu exactitate costurile finale ale unui atac, deoarece consecințele pe termen lung sunt mult mai grave.

Programul malware citat cel mai des drept vinovat variază, însă trei familii au fost considerate cele mai notorii de către cercetătorii…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica