Hackerii devin mai periculoși: trec de la criptarea datelor la publicarea informațiilor confidențiale în online

0 1

În ultimii câțiva ani, atacurile pe scară largă de tip ransomware – în care infractorii folosesc malware pentru a cripta datele victimelor și le folosesc pentru răscumpărare – au fost înlocuite cu atacuri mai precise, împotriva anumitor companii și industrii. Astfel, hackerii devin mai periculoși.

În aceste campanii cu ținte directe și clare, atacatorii nu doar amenință că vor cripta datele, ci și că vor publica informații confidențiale online. Această tendință a fost observată de cercetătorii Kaspersky într-o analiză recentă a două familii de ransomware importante: Ragnar Locker și Egregor.

Atacurile Ransomware, în general, sunt considerate drept unul dintre cele mai grave tipuri de amenințări cibernetice cu care se confruntă companiile. Ele nu numai că pot perturba operațiunile comerciale critice, dar pot duce și la pierderi financiare masive și, în unele cazuri, chiar la faliment, din cauza amenzilor și proceselor rezultate în urma încălcării legilor și reglementărilor.

De exemplu, se estimează că atacurile WannaCry au cauzat pierderi financiare de peste 4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, campaniile mai noi de ransomware își modifică modul de operare: amenință să facă publice informațiile furate de la companii.

Ragnar Locker și Egregor sunt două familii de ransomware bine cunoscute care practică această nouă metodă de extorcare

Ragnar Locker a fost descoperit pentru prima dată în 2019, dar nu a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica