Hackerii chinezi, subiect de controverse: argumentele americanilor

0 0

Administrația Biden nu ezită să dea vina hackerii chinezi pentru un șir de atacuri cibernetice Microsoft Exchange. Amercianii aduc argumente care să le susțină acuzațiile împotriva Chinei.

Casa Albă a declarat „cu un grad ridicat de încredere” că hackerii legați de Ministerul Securității Statului (MSS) din China au fost responsabili pentru o campanie de spionaj digital care utilizează vulnerabilitățile Exchange. Oficialii s-au confruntat cu conducerea chineză înaltă cu această activitate online și „mai largă” ostilă, a spus Casa Albă.

SUA au acuzat în continuare China că desfășoară o operațiune de informații care se baza pe „hackeri contractuali” care lansau frecvent atacuri destinate exclusiv profitului, cum ar fi schemele de ransomware și criptarea jacking-ului. Se crede că refuzul guvernului chinez de a aborda aceste abuzuri ar afecta societățile, guvernele și infrastructura cu daune de „miliarde de dolari”, potrivit afirmațiilor Casei Albe.

În consecință, Departamentul de Justiție a dezvăluit rechizitoriile a patru bărbați chinezi afiliați la MSS pentru presupusa desfășurare a unei campanii extinse de hacking menite să fure proprietatea intelectuală și secretele comerciale, inclusiv cercetarea în domeniul sănătății.

Inițiativa, desfășurată între 2011 și 2018, a arătat că Ding Xiaoyang, Cheng Qingmin, Zhu Yunmin și Wu Shurong au compromis mai multe sisteme din întreaga lume pentru a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica