Guvernul se împrumută din nou de la populație în martie: ce dobânzi ai la cumpărarea titlurilor de stat

0 5

Statul pregătește noi runde de împrumuturi de la populație în luna martie, iar dobânzile sunt peste ce-ți pot oferi băncile în momentul de față.

De câțiva ani, statul a decis să continue programele Tezaur și Fidelis, cele prin care se împrumută de la populație. Începând de la 1 martie, Ministerul Finanțelor lansează noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei prin intermediul celor două programe.

Titlurile de stat pot fi achiziționate în perioada 01-29 martie 2021.

Ce dobânzi primești dacă o să cumperi titluri de stat

MF precizează că persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat TEZAUR prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi prin subunităţile poştale ale Poștei Române.

Dobânzile anuale oferite sunt următoarele, în funcție de maturitate:

  • 2,85% pentru scadenţa de 1 an
  • 3,10% pentru scadenţa de 3 ani
  • 3,25% pentru scadenţa de 5 ani

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Cum funcționează programul Fidelis

În perioada 01-19 martie 2021, băncile partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi B.R.D. – Groupe Société Générale vor pune în vânzare titluri de stat FIDELIS denominate în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica