Guvernul oferă modelul simplificat pentru declarația pe propria răspundere: cum completezi și semnezi formularul

0 0

Guvernul României vine cu noi modele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator, pe care le poți completa mai ușor.

Dacă până acum existau doar câteva inițiative private care îți permiteau să generezi automat documentele de care ai nevoie atunci când ieși afară, Guvernul a venit acum cu o inițiativă similară. Pentru că nu e clar dacă cele anterioare sunt sau nu sigure, cel mai bine e să folosești modelel simplificate ale documentelor pe care le pune la dispoziție statul.

Poți descărca PDF-ul pentru declarația pe propria răspundere de aici și cel pentru adeverința de la angajator de aici.

Autoritățile menționează că declarația de care ai nevoie atunci când ieși din casă poate fi redactată și de mână, însă trebuie să fii atent ca aceasta să conțină toate elementele care se regăsesc în modelul oferit de Guvern.

Cum completezi și semnezi declarația pe propria răspundere dacă n-ai imprimantă și nu vrei s-o scrii de mână

Nu e nevoie neapărat de o declarație printată, ci o poți arăta și de pe telefon sau alt dispozitiv electronic, potrivit ordonanței militare. Totuși, deși completezi documentele în mod digital, este necesară o semnătură de mână. Astfel, chiar dacă completezi formularul de pe computer, tot ești nevoit să-l printezi pentru a-l semna.

În cazul în care nu ai o imprimantă acasă, lucrurile devin puțin mai complicate. Totuși, există câteva soluții pe care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica