Guvernul care a vrut taxă pe WhatsApp și a înfuriat sute de mii de oameni

0 3

„It’s free and always will be” – e mesajul cu care te întâmpină Facebook de fiecare dată când te loghezi. Adică e gratis și mereu va rămâne așa. Dar cum ar fi dacă s-ar schimba acest lucru și ar trebui să plătești pentru servicii ca Facebook, WhatsApp și altele? Un guvern al lumii a venit cu această idee.

A fost un weekend extrem de tensionat în Liban, unde sute de mii de oameni au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva Guvernului. Au fost manifestații de amploare, iar scânteia acestor demonstrații de stradă a fost un plan controversat al Guvernului.

Executivul de acolo a venit cu un plan care i-a înfuriat pe cetățeni. A vrut să taxeze apelurile din WhatsApp. Practic, s-ar fi dorit ca fiecare apel realizat prin VOIP – adică voice-over-internet-protocol – să fie taxat cu 20 de cenți. Guvernul căuta să facă rost de bani la buget, dar cetățenii au devenit furioși.

Protestele au început, într-adevăr, de la ideea de a taxa apelurile prin WhatsApp, Facebook Messenger sau Face Time. Dar mișcarea a devenit una de amploare și au fost denunțate în stradă corupția, sărăcia și serviile publice de o calitate îndoielnică.

Guvernul din Liban s-a legat de WhatsApp și a declanșat furia cetățenilor

Pe parcursul mai multor zile, sute de mii de oameni au luat cu asalt străzile din Liban. Iar imaginile prezentate de presa de acolo vorbesc de la sine.

Oamenii au devenit furioși după ce Guvernul a anunțat un set de reforme…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica