Google ți-a stocat gratis și nelimitat pozele din iPhone, dar zice că din greșeală

0 3

Când a lansat Pixel, Google a venit și cu o ofertă excelentă: stocare gratuită, nelimitată a pozelor din telefon. Pe Pixel 4 nu mai există așa ceva, dar utilizatorii au descoperit cu surpriză că pe iPhone se poate. Cu surpriză a aflat și Google că oferă așa ceva.

Pe iPhone, de ceva timp, poți salva pozele în două formate: JPG și HEIC. Cel din urmă a creat o problemă și pentru Google. Ocupă mai puțin spațiu, calitatea rămâne în linii mari aceeași și, teoretic, e formatul viitorului. Doar că Google oferea, fără să știe, stocare nelimitată, la cea mai bună rezoluție, pentru pozele din iPhone trase în HEIC.

S-a aflat de treaba asta recent, când utilizatorii au descoperit că Pixel 4 nu mai vine cu stocare nelimitată a pozelor în Photos. Scăparea a venit cumva din modul în care a fost gândit mecanismul de compresie din Photos. Dat fiind că HEIC ocupă mai puțin spațiu decât un fișier JPG comprimat de Google, la upload nelimitat, algoritmul a presupus că HEIC e în regulă.

Când vine vorba de spațiu de stocare, e în regulă. Doar că asta a făcut ca Google să ofere o opțiune neașteptată fix pe iPhone.

Google zice că va corecta greșeala

Acum că s-a aflat de treaba asta, compania susține că nu va lăsa lucrurile așa. „Știm de acest bug și lucrăm la o soluție pentru el”, a comentat Google situația. Asta nu va aduce înapoi stocarea nelimitată pentru Pixel, ba mai mult o va lua și pentru utilizatori de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica