Google și Apple, asaltate: câte țări au cerut acces la tehnologia de urmărire a persoanelor infectate

0 2


Google și Apple susțineau că au soluția care s-ar putea dovedi salvatoare în timpul pandemiei de coronavirus. O tehnologie care să permită urmărirea celor infectați și care să-i avertizeze pe alții când sunt în apropierea lor. Și se pare că există mare interes pentru această infrastructură.

Google și Apple și-au dat mâna pentru a veni cu un sistem care să ajute statele să țină sub control pandemia de coronavirus. E vorba de o tehnologie care poate fi pusă la dispoziția celor care vor să dezvolte aplicații prin care să-i urmărească pe cei infectați. În acest fel, cei care au intrat în contact cu astfel de persoane vor fi notificate și pot merge să se testeze.

De precizat că ceea ce au dezvoltat cele două companii este o infrastructură care poate sta la baza dezvoltării unor aplicații de tracking. De dezvoltarea acestora se pot ocupa Guvernele interesate sau alte companii. Google și Apple vin doar cu tehnologia.

Și se pare că interes există. Numai că există și niște condiții.

Cine a cerut tehnologia Google și Apple

Reuters scrie că infrastructura dezvoltată de cele două companii e cerută de autoritățile din 23 de țări de pe cinci continente. Tehnologia le-ar permite țărilor să-și monitorizeze cetățenii și să știe ritmul în care se răspândește virusul.

Modelul e simplu: odată dezvoltată o aplicație în baza tehnologiei oferite de cei doi giganți, ea trebuie utilizată la scară largă pentru a da…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica