Google îți arată lista completă a lucrurilor pe care le știe despre tine

0 2

Google știe foarte multe lucruri despre tine, însă precizia acestor informații ar putea fi mai mare decât ai avea impresia.

Gigantul tech dezvăluie acum utilizatorilor serviciilor sale ce informații a acumulat despre aceștia pentru a le distribui către agențiile de publicitate. Are o listă completă a tuturor preferințelor și informațiilor pe care le deține despre tine.

Fiecare cont de Google primește reclame personalizate, în funcție de această lista de interese. O poți accesa pe a ta direct din contul de Google, în secțiunea Date și personalizare și selectarea Personalizarea anunțurilor.

De asemenea, o poți găsi direct aici.

Compania îți personalizează reclamele în funcție de trei criterii. Anunțurile se bazează pe:

  • informațiile cu caracter personal pe care le-ai adăugat în Contul Google
  • pe datele de la advertiserii aflați în parteneriat cu gigantul tech
  • și pe estimarea intereselor tale făcută de companie.

Știe Google prea multe despre tine?

În primul rând, compania colectează informații despre tine pentru a face bani. Reclamele sunt principala sursă de venit a gigantului tech, așa că este un aspect important pentru aceasta. Sumele pe care le aduce acest serviciu sunt uriașe. Numai în 2018, Google a câștigat peste 116 miliarde de dolari doar din reclame. Acest lucru înseamnă 85% din totalul de vânzări.

Astfel, vrea să-ți afișeze reclame cât mai relevante pentru tine. Din acest motiv, îți urmărește…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica