Google îi „dă de gol” pe românii care s-au relaxat mai devreme

0 1

Nu toți românii au respectat în totalitate restricțiile impuse de autorități, iar acest lucru se poate observa din datele oferite de Google.

Ca să-ți dai seama mai bine cât s-a schimbat, de fapt, mobilitatea populației în contextul pandemiei, gigantul tech a început să publice la începutul lunii aprilie o serie de rapoarte în acest sens. Prin Community Mobility Reports, ai acces la date privind schimbările în mobilitatea populației ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu și altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei.

Acum, după aproape o lună de colectare de date, Google arată cât de mult au respectat românii restricțiile impuse de autorități. Rapoartele utilizează date agregate și anonime pentru a reliefa tendințele de mișcare, în timp și geografic, pe diferite categorii de locuri și activități.

Cât de mult au respectat românii restricțiile, potrivit datelor Google

Prin compararea datelor dintre raportul din aprilie și cel din mai, se pot observa câteva diferențe în mobilitatea românilor:

  • primul raport arăta că traficul în mall-uri, restaurante, cafenele, muzee și cinematografe scăzuse cu 81%, iar datele din raportul din mai arată o scădere de doar 67% față de nivelul obișnuit;
  • pentru cumpărături alimentare și farmaceutice, mobilitatea a scăzut cu 53%, iar în raportul din mai vorbim despre o scădere de 37%;
  • Ieșirile în parc se făceau cu 60% mai puțin decât în mod obișnuit în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica