Google Chrome va bloca ce descarci de pe internet pentru a te proteja de malware

0 1


Google are planuri mari pentru Chrome și vrea să nu te mai lase să poți descărca fișiere care conțin malware de pe internet.

Google are un plan pe termen lung al cărui scop final îl reprezintă blocarea tuturor descărcărilor nesigure pe care încerci să le faci în browserul său. A anunțat că browserul Chrome se va asigura că vei putea descărca de pe paginile care folosesc protocoale HTTPS doar fișiere sigure.

Protocolul HTTPS criptează datele în așa fel încât o entitate terță să nu poată le intercepta sau descifra. Activitatea de pe site-uri nu poate fi protejată în mod corespunzător fără HTTPS. În prezent, Google Chrome nu oferă niciun avertisment în ceea ce privește fișierele neconforme descărcate de pe aceste site-uri.

În acest sens, Google va implementa treptat noi funcționalități pentru ca, la final, să ajungă să blocheze complet toate aceste descărcări nesigure.

Ce se va întâmpla pe Google Chrome pe termen lung

Compania va implementa o serie de schimbări în browser. În funcție de versiunile Chrome, este vorba despre aceste modificări:

  • Chrome 82 (aprilie 2020): te va avertiza asupra descărcărilor fișiere executabile (de ex., Exe) nesigure.
  • Chrome 83 (iunie 2020): va bloca complet executabile. Chrome te va avertiza și asupra arhivelor (.zip) și a imaginilor de disc (.iso).
  • Chrome 84 (august 2020): va bloca executabile, arhive și imagini de disc. Google Chrome te va avertiza cu privire la toate celelalte…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica