Google Chrome și Mozilla Firefox, modificate de hackeri: cum previi monitorizarea traficului online

0 6

Hackerii ruși au devenit din ce în ce mai creativi când vine vorba de monitorizarea activității tale online. Cea mai nouă tentativă implică modificarea versiunilor de Google Chrome și Mozilla Firefox pe care le ai instalate pe sistem.

De cele mai multe ori, când auzi că browserul tău de internet este în pericol de a fi folosit în moduri malițioase, te gândești că este vorba de o vulnerabilitate exploatată de hackeri. Creatorii browserelor află detalii despre acea breșă de securitate și sunt cât se poate de eficienți în a o remedia. Se pare însă că unii hackeri sunt un pic mai creativi decât atât și, implicit, mai dificil de oprit.

Conform unui raport publicat de Kaspersky, un grup de hackeri intitulat Turla a început să facă o treabă foarte bună când vine vorba de interceptarea traficului tău online criptat prin intermediul standardului TLS. În teorie, acest proces este imposibil, dar în momentul în care modifici browserul prin care realizezi acel trafic, situația devine semnificativ mai ușoară.

Totul pleacă de la o infecție tradițională cu un troian care facilitează accesul hackerilot de la distanță. În acel moment, certificatele de securitate TLS de pe sistemul tău sunt înlocuite cu unele modificate. Nu durează mult până când traficul tău ajunge să fie interceptat, prin atașarea unei amprente digitale fiecărei conexiuni inițiate de al tău browser Firefox sau Chrome. 

Partea ciudată este că, în momentul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica