Google, Apple, Microsoft și alții vor să renunți la parole ca să intri în conturi

0 4

Dacă folosești parole, trebuie să știi că acestea nu sunt cele mai sigure metode de autentificare, iar Apple, Google, Microsoft și alții încearcă să te facă să renunți la ele.

În era digitală, parolele nu mai sunt la fel de sigure cum erau la început. S-au creat o mulțime de noi metode de autentificare, precum autentificarea cu ajutorul amprentelor sau recunoașterea facială.

Fast Identity Online (FIDO) Alliance este o asociație care promovează autentificarea fără parolă. În esență, scopul său este să reducă dependența de parole și introducerea unor noi standarde de autentificare, mai sigure pentru utilizatori. Apple este cea mai recentă companie care s-a alăturat alianței. Asta înseamnă că ne putem aștepta la mai mult suport pentru autentificarea fără parolă pentru dispozitivele iOS și macOS.

Lista de membri FIDO este destul de lungă. Din alianță fac parte și unele dintre cele mai mari companii tech din lume, dar nu numai. Printre altele, este vorba și de Google, Amazon, Facebook, Microsoft, Samsung, Mastercard, ING etc. Poți vedea lista completă aici.

Cum vrea FIDO să te ajute să renunți la parole

Cea mai mare problemă în legătură cu parolele o reprezintă chiar cei care le folosesc. Foarte mulți utilizatori folosesc aceeași parolă pentru toate conturile. Asta înseamnă că dacă cineva reușește să afle parola unui cont, va reuși să intre în toate pe cele care le folosește utilizatorul. De asemenea,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica