Google a primit cea mai mare amenda de la Comisia Europeana: 5 miliarde de dolari

0 1.003

Comisia Europeana nu a fost de acord cu faptul ca Google implementeaza pe toate dispozitivele cu Android aplicatiile si serviciile sale indiferent de producator si model, iar acest lucru a dus la o amenda record.

Google este una din cele mai mari companii de tehnologie, iar ieri a inregistrat o amenda record dupa ce Comisia Europeana a decis sa amendeze gigantul cu 5 miliarde de dolari. Principalul motiv al acestei amenzi e reprezentat de practicile anticoncurentiale pe care Google le foloseste pe Android.

in urma cu un an aceeasi companie a mai primit o amenda de 2.4 miliarde de dolari din cauza serviciului de cautare pentru cumparaturile online, serviciu ce favorita anumite produse.

Amenda record incasata de Google se datoreaza concurentei neloiale cu celelalte servicii de pe Android precum motoarele de cautare sau alte aplicatii care nu mai au sanse egale ca si serviciile preinstalate de la Google.

Decizia trece cu vederea faptul că telefoanele prevăzute cu sistemul de operare Android concurează cu telefoanele iOS, un aspect confirmat de 89% dintre participanţii la studiul de piaţă realizat de Comisie. Omite şi faptul că Android oferă nenumă­rate opţiuni miilor de producători de tele­foane şi operatorilor de reţele de telefonie mobilă care produc şi vând dispozitive Android; milioanelor de dezvoltatori de aplicaţii din întreaga lume care şi-au clădit afacerile cu ajutorul Android şi miliardelor de consumatori care acum îşi permit şi folosesc smartphone-uri Android de ultimă generaţie.

Iar acest lucru este posibil datorită unor reguli simple care garantează compatibilitatea tehnică, indiferent de mărimea sau forma dispozitivului. Niciun producător de telefoane nu este obligat să adopte aceste reguli—ei pot folosi sau modifica Android în orice mod doresc, aşa cum a făcut Amazon cu tabletele Fire şi stick-urile TV.

Dacă ai alte preferinţe privind aplicaţiile – sau browserele sau motoarele de căutare – decât cele preinstalate, le poţi dezinstala sau şterge cu uşurinţă şi poţi opta pentru alte aplicaţii, inclusiv cele create de aproximativ 1,6 milioane de europeni care îşi câştigă existenţa ca dezvoltatori de aplicaţii. Practic, un utilizator obişnuit de telefon Android va instala el însuşi cam 50 de aplicaţii.” La nivel global, anul trecut au fost descărcate peste 94 miliarde de aplicaţii din magazinul Google Play. „Browsere precum Opera Mini şi Firefox au fost descărcate de mai bine de 100 milioane de ori, UC Browser de mai bine de 500 milioane de ori.”, a declarat Sundar Pichai, CEO Google, pe blogul sau.

 

 

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica