Google a făcut SMS-ul mai bun și la fel de sigur ca WhatsApp: ce rol are RCS aici?

0 0

După doi ani lungi și complicați, fiecare utilizator Android din întreaga lume (în afara Chinei și Rusiei) are acum acces la textul de ultimă generație care înlocuiește SMS-urile făcut de Google.

Google oferă direct servicii de chat RCS (Rich Communication Services) prin intermediul aplicației sale Android Messages pentru oricine o instalează și o folosește ca aplicație de text implicită.

La fel de important, Google a anunțat că începe, în cele din urmă, să activeze o funcție cheie de confidențialitate: criptarea end-to-end. Pentru utilizatorii de Android care utilizează Android Messages, chat-urile individuale vor fi în cele din urmă criptate end-to-end în mod implicit, ceea ce înseamnă că, teoretic, nici operatorii, și nici Google nu vor putea citi conținutul acestor mesaje.

Este un pas important în segmentul confidențialității, deoarece ar putea însemna că înlocuirea de facto a SMS-urilor va fi, în mod implicit, privată pe smartphone-urile cu Android, utilizat de marea majoritate a oamenilor din întreaga lume.

Va adopta și Apple sistemul pentru mesaje?

În esență, standardul RCS pe care Google îl implementează ar trebui să fie, cel puțin teoretic, o alternativă perfectă la iMessage de pe iPhone. iMessage este unul dintre principalele motive pentru care utilizatorii de iPhone laudă sistemul de operare de pe acesta.

În ceea ce privește persoanele care utilizează cealaltă platformă pentru smartphone – iPhone – nu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica