Gigantul american care se întrece cu PayPal vine în România. Ce câștigă clienții?

0 0

România devine o țară atractivă pentru procesatorii de plăți și companiile care vor să redefinească sistemul financiar clasic pe care-l știi azi. Un gigant american care vrea să se bată cu PayPal a ales acum țara noastră.

Băncile clasice s-au temut de companiile de fintech, cele care câștigă tot mai mult teren pe măsură ce societățile se digitalizează. Și s-au temut pe bună dreptate, din moment ce acestea reușesc să se impună destul de repede nu numai în țările dezvoltate.

E valabil, în egală măsură, și pentru soluțiile digitale care presupun procesarea de plăți. Una dintre aceste companii tocmai ce a decis să intre în România. Se numește Stripe și se recomandă drept cel mai valoros unicorn american. Serviciul său e acum disponibil în alte cinci noi țări: România, Cehia, Bulgaria, Malta și Cipru.

Posibil rival pentru PayPal, în România

Stripe e o companie din SUA și a amânat până acum să intre în țările mai puțin dezvoltate din Europa. Dar a decis să facă acest pas.  În urma extinderii, Stripe este prezentă pe 39 de piețe, 29 dintre acestea fiind în Europa. Potrivit reprezentanților Stripe, pandemia de Covid-19 a stimulat creșterea companiei în Europa, în contextul în care firmele se orientează mai mult către mediul online.

Cu alte cuvinte, există cerere pentru soluții digitale chiar și aici. Și companiile din domeniu știu asta. Stripe furnizează companiilor  și clienților individuali…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica