Geotagging – cum elimini informațiile de locație din pozele pe care le pui online

0 3

Multe dintre pozele pe care le faci cu o cameră profesională sau un telefon sunt însoțite de informații precise de locație. Acelea sunt acumulate prin GPS și inscripționate în datele EXIF al fișierelor printr-un proces intitulat ”geotagging”. Asta nu înseamnă însă că nu le poți elimina.

Dacă obișnuiești să-ți încarci fotografiile făcute cu telefonul sau o cameră recentă în Picassa, Lightroom, Flickr sau alt manager de poze, imaginile tale ar putea fi amplasate pe o hartă. Folosind detaliile desprinse din modulul GPS al camerei sau al smartphone-ului, acele informații sunt imprimate în fișierul salvat pe PC sau postat online. Pe același principiu, când încerci să postezi o fotografie pe Facebook, aplicația îți sugerează să atașezi locația în care a fost făcută, pentru că are deja acea informație.

În orice caz, motivele pentru care ți-ai dori să dezactivezi această funcție sunt multe, iar procesul nu este unul foarte complicat. Deși la camerele profesionale soluția variază de la un model la altul, ar trebui să nu fie complicat să intri în Settings sau la Setări și să dezactivezi funcția GPS sau Geotagging. Este posibil să fie în spatele unui buton intitulat Location sau Locație.

Pe un iPhone, ca să-ți îndeplinești scopul, intră în Settings sau Configurări la Privacy sau Intimitate. Optează pentru Location sau Servicii de localizare, fă un tap pe Camera și bifează Niciodată. Pe Android, pașii ar…



Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica