General Motors a început să gâfâie: de ce se retrage de pe două piețe importante

0 6

Industria auto, la nivel mondial, trece printr-o perioadă de transformare. Pentru unii, reprezintă reduceri de costuri drastice. E cazul General Motors.

Industria auto trece printr-un proces de transformare care, pentru unii producători, se dovedește a fi unul usturător. Toți marii constructori știu că trebuie să vină cu modele mai prietenoase cu mediul pentru a respecta normele de poluare, dar și pentru a rămâne competitivi.

E valabil și pentru gigantul american General Motors. Numai că reorganizarea vine la pachet cu niște reduceri de costuri drastice. GM a decis să se retragă de pe mai multe piețe din afara Statelor Unite și Chinei. Acolo, va opri treptat operațiuni din domeniul ingineriei, vânzărilor și designului.

De unde se retrage General Motors

Reprezentanții General Motors au confirmat planurile de a se retrage de pe piețele din Australia și Noua Zeelandă. De asemenea, începând de anul viitor, va renunța și la modelul Holden, unul care nu mai e competitiv.

Nu sunt singurele piețe de pe care General Motors se retrage. Două fabrici din Thailanda, dintre care una de motoare, vor fi vândută chinezilor de la Great Wall Motor, iar marca Chevrolet va dispărea de pe acea piață. În total, GM concediază 1.500 de angajaţi în Thailanda şi 828 în Australia şi Noua Zeelandă.

Americanii au decis să se retragă de pe pieţele neprofitabile și să se concentreze pe cele în care, într-adevăr, pot da înainte. Astfel, General…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica