Gândacul prea frumos să fie adevărat: cum se numește specia spectaculoasă

0 10


Prin selecție naturală, numărul speciilor ciudate care s-au adaptat la mediul înconjurător într-o formă sau alta este foarte mare. În această categorie intră și insecta din imaginile alăturate.

Această vietate spectaculoasă este intitulată ”flower mantis” sau călugăriță de flori. Poate ajunge la dimensiuni generoase și este specifică mai multor zone de pe mapamond. În acest caz particular însă, a fost identificată în Africa de Sud.

O doamnă cu numele Margaret Neville a identificat-o în grădina sa din Africa de Sud și nu a avut niciun fel de emoții în a interacționa cu ea. I-a făcut imediat câteva poze ce par mai degrabă să ilustreze niște flori, decât un gândac. Aparent, își desfășura activitatea pe crenguța unei tufe de lavandă

Nu mai văzuse niciodată așa ceva și a fost uimită de creația naturii. ”Am fost uimită la prima vedere”, a declarat Neville publicației The Dodo. Nu trebuie să te uiți prea mult la poze ca să înțelegi de ce i-a provocat un șoc.

Dintr-un punct de vedere, părea o sculptură firavă de sticlă, o creație precum cele strălucitoare din pietre Swarovski. Aripioarele ei dintr-o combinație de alb și verde erau evidențiate de niște broboade aparente. Restul corpului incorpora o serie de alte particularități ce păreau să fie flori, de culoare mov.

După ce a împărtășit descoperirea cu o prietenă de a ei, uimirea la capătul firului a fost similară. ”Când am văzut-o, am…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica