Gândacii roboți pe care îi vei avea în casă în viitor: de ce au fost creați, de fapt?

0 1

Cercetătorii japonezi spun că transformarea gândacilor într-o armată de insecte cyborg ar putea fi utilă într-o varietate de moduri.

Digital Nature Group de la Universitatea din Tsukuba din Japonia lucrează la o “epocă de calcul constând într-o combinație perfectă de resurse de calcul și resurse non computaționale”. Prin “resurse computaționale”, se înțelege folosirea lumii naturale, care include, de bine sau de rău, insectele.

La scară mică, capacitățile insectelor depășesc cu mult capacitățile roboților. Am înțeles. Și am înțeles și că transformarea gândacilor într-o armată de insecte cyborg ar putea fi utilă într-o varietate de moduri.

Dar ceea ce este cu adevărat inconfortabil este ideea că “în viitor, vor apărea de nicăieri fără ca noi să ne dăm seama, să-și îndeplinească sarcinile și apoi să se ascundă”. Cu alte cuvinte, vom avea gândaci cyborg care se ascund în toată casa, tot timpul.

Ce presupune crearea gândacilor cyborg și cum te ajută?

Controlul la distanță al gândacilor nu este o idee nouă și este destul de simplă. Stimulând nervii antenei stânga sau dreapta ai gândacului, îi poți face să creadă că se confruntă cu ceva și îi poți întoarce în direcția opusă.

Adăugă conectivitate wireless, niște markeri fiduciali, un sistem de camere aeriene și o grămadă de gândaci cyborg și aveți un roi rezistent care poate colabora la sarcini.

Cercetătorii sugerează că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica