Gadgetul infim care te scapă de caniculă: cum funcționează aerul condiționat portabil

0 7


În cazul în care te-ai săturat de căldura terifiantă din această vară, un gadget de dimensiuni reduse pe care îl poți ascunde sub haină te răcorește cu o eficiență spectaculoasă.

Creat de cei de la Sony, dispozitivul din imaginile alăturate este intitulat Reon Pocket. El a fost creat de un departament de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei japoneze și căuta să obțină finanțare pentru a deveni un produs de serie prin intermediul programului First Flight al celor de la Sony. Între timp, a obținut banii de care avea nevoie și ar trebui să-l putem cumpăra în curând.

Trecând peste faptul că nu mai există niciun produs similar, aparatul este promovat ca un dispozitiv de aer condiționat personal. Acesta promite să te răcorească indiferent dacă te afli într-un tren aglomerat sau mergi la plajă.

Doi ani de cercetare au fost investiți în realizarea Reon Pocket, iar gadgetul poate fi folosit și pentru încălzire pe timp de iarnă, nu doar pentru răcorire. Ideea le-a venit celor de la Sony după ce au chestionat numeroși oameni de afaceri din Tokyo care sunt nevoiți să meargă la costum pe temperaturi de 36 de grade, în timpul veri. Toți și-au dorit o soluție discretă pentru a se răcori.

Reon Pocket folosește un mecanism thermoelectric de răcire și are abilitatea de a-ți scădea temperatura corpului cu până la 13 grade Celsius. La spectrul opus, utilizatorii se pot încălzi cu până la 8 grade Celsius. În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica