Furtul criptomonedelor scade în 2020, dar încălcările „finanțelor descentralizate” cresc, se arată în studiu

0 4

Pierderile cauzate de furtul de criptomonede, hackeri și fraude au scăzut cu 57% anul trecut la 1,9 miliarde de dolari, deoarece participanții la piață au sporit sistemele de securitate, însă infracțiunile din spațiul „finanțelor descentralizate” au continuat să crească, a arătat un raport al companiei de informații criptografice CipherTrace.

Infractorii de pe piața criptografică au scăpat cu un record de 4,5 miliarde de dolari în 2019.

Frauda a fost infracțiunea dominantă în criptocurrency în 2020, urmată de furt și ransomware. Jumătate din furturi, sau aproximativ 129 de milioane de dolari, au fost hack-uri legate de finanțele descentralizate (DeFi), care sunt tranzacții pe platforme care facilitează împrumuturile în afara băncilor.

Criptomonedele au atras un control și un interes reînnoit, pe măsură ce investitorii instituționali s-au îngrămădit în active digitale, în special bitcoin, propulsându-l pe acesta din urmă la un record de 42.000 USD în această lună.

„Furturile din hacks împotriva schimburilor centralizate continuă să scadă pe măsură ce aceste instituții financiare se maturizează și adoptă măsuri de securitate mai puternice”, a declarat Dave Jevans, directorul executiv al CipherTrace, într-un interviu.

„Reglementarea și aplicarea restricționează schemele centralizate de fraudă, care împing infractorii să exploateze serviciile financiare descentralizate”, a adăugat el.

Numărul total de…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica