Fundația de care 5G are nevoie ca să câștige încrederea utilizatorilor

0 0

Vorbim de-o tehnologie nouă, 5G, dar și de mecanisme noi prin care echipamentele să fie verificate, dar și modul în care prezența online există în siguranță. Și sunt câteva idei în lucru care pot ajuta.

Până la finalul anului, ar trebui să avem și licitația pentru 5G în România. Viteze mai mari, mai multe capabilități ca niciodată pentru societatea conectată la internet, dar ce facem când vine vorba de securitate. O parte din discuțiile despre 5G sunt, în prezent, concentrate în jurul securizării rețelelor, cine furnizează echipamentele, cine are grijă ca utilizatorul final să nu aibă probleme.

În cadrul Huawei Analyst Summit 2020 am avut ocazia să aflu mai multe detalii de la oameni din industrie. Ce urmează acum, pe lângă dezvoltarea rețelelor 5G, e stabilirea unor standarde de testare și certificare a echipamentelor, dar și a utilizării datelor în contextul în care noua tehnologie vine cu o deschidere la interconectare cum n-a mai fost până acum.

Ca orice tehnologie, și 5G se bazează pe echipamentele de rețelistică. Despre acest fapt, Bob Xie, Cyber Security Officer, Huawei Western European Region, a spus că un sistem general de certificare, independent și agreat de mai multe țări și jucători din industrie, asigură clienții că pot lua o decizie informată.

„În fiecare etapă din dezvoltarea produselor noastre ne asigură că acestea respectă standardele de securitate. Și fiecare etapă presupune și-o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica