Frica de automatizare: câți oameni cred că-și vor pierde jobul în fața unui robot

0 4

Piața de muncă a început să sufere schimbări majore și foarte mulți oameni au rămas fără un loc de muncă din cauza automatizării, iar trendul abia a început.

Un studiu a încercat să afle cât de mare este riscul automatizării unui număr mare de joburi, pornind de la opinia celor care le execută. Concluziie sunt îngrijorătoare, având în vedere că mai mult de jumătate dintre muncitori sunt de părere că ar putea fi înlocuiți cu un robot. În cel mai optimist caz, unii sunt de părere că locurile lor de muncă vor fi schimbate semnificativ sau vor dispărea complet, în următorii zece ani.

Sondajul a fost realizat de PwC (Price Waterhouse Cooper) și scoate la iveală o serie de alte date interesante. De exemplu, mulți angajați sunt de părere că angajatorii ar trebui să-i ajute într-o formă sau alta să dobândească abilități digitale, pentru a se pregăti pentru viitor.

Punctual, 61% dintre cei chestionați consideră că impactul tehnologiei asupra muncii lor de zi cu zi este pozitiv, iar 77% sunt dispuși să învețe noi abilități, cu scopul de a se pregăti pentru alte profesii. Cei mai optimiști vizavi de schimbările din viitor sunt tinerii. 69% dintre tinerii între 18 și 34 de ani sunt optimiști cu privire la impactul tehnologiei asupra locurilor de muncă, comparativ cu 59% dintre persoanele între 35 și 54 de ani și 50% dintre cei peste 55 de ani.

„În Europa Centrală și de Est vedem că oamenii sunt din ce în ce…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica