Franța vrea să amendeze Facebook cu 1,2 milioane de euro

0 5

Guvernul francez nu este mulțumit de felul în care funcționează Facebook și vrea să amendeze compania lui Mark Zuckerberg cu 1,2 milioane de euro.

Autoritățile franceze au aprobat o dispoziție care prevede ca firmele de tehnologie ca Facebook sau Google să șteargă conținutul pe care guvernul francez îl consideră drept „hate speech”.

Dispoziția, care face parte dintr-un proiect de lege menit să reglementeze internetul, a fost adoptată joi de Parlamentul francez. Proiectul de lege se va muta la Senat unde urmează să fie discutat și analizat.

Dacă acesta va fi promulgată de Emmanuel Macron atunci rețelele sociale vor avea la dispoziție doar 24 de ore să șteargă acel conținut de la data la care au fost semnalate drept „hate speech”.

Facebook și Google trebuie să scape repede de conținutul violent

Ce înseamnă asta? Înseamnă că platformele ca Facebook sau Google trebuie să șteargă conținutul care incită la violență, care încurajează discriminarea pe baza religiei sau a rasei, dar și pornografiea infantilă. Dacă Facebook nu scapă de acest conținut atunci ar putea primi o amendă de până la 1,25 de milioane de euro.

Chiar președintele Emmanuel Macron a propus această măsură, menționând numărul de atacuri antisemite aflat în creștere, dar și a comportamentului extremist din mediul online. Parlamentarii francezi încă nu sunt de acord în ceea ce privește modul de definire a hate speech-ului (discursului de ură).

În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica