Francezii rezolvă problema poluării în Paris: schimbarea radicală, implementată în capitală

0 5

De curând, orașul Paris a fost clasificat ca având cel mai ridicat nivel de poluare cu particule dintre toate capitalele europene. Studiul a dus la implementarea unei schimbări radicale.

Francezii se află într-o situație foarte rușinoasă cauzată de nivelul foarte ridicat de poluare. Conform informațiilor publicate de Times of London, nivelul poluării cu particulare este cel mai ridicat în capitala Franței, comparativ cu toate celelalte capitale europene. Ca urmare, primarul a anunțat o schimbare care va supăra foarte mulți cetățeni.

Conform noii politici anunțate de primărie, aproape trei milioane de autoturisme nu vor mai avea voie să circule în capitală, în timpul săptămânii, de luni până vineri. Mișcarea reprezintă doar o etapă dintr-un program mai amplu pentru micșorarea nivelului poluării din Paris.

Anne Hidalgo, primarul capitalei franceze, a introdus noille reglementări prin care mașinile diesel și camionetele fabricate înainte de 1 ianuarie 2006 vor fi interzise în oraș între orele 8:00 și 20:00, în zilele de lucru. Motocicletele și vehiculele cu trei roți produse înainte de 30 iunie 2004 vor fi și ele interzise pe străzile din Paris, de luni până vineri.

În cazul în care simți nevoia să ignori noile reglementări, în mod previzibil, vei fi amendat. Conform noii legislații, dacă te afli la volanul unui autoturism obișnuit care încalcă limitările detaliate mai sus, vei primi o amendă de 68 de euro. În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica